Hírek, események, sikertörténetek

Top cikk
Friss

A szabad bölcsész film szakirányos BA-, valamint a vizuális kultúratudomány MA-hallgatóknak kötelező szakmai gyakorlatot kell teljesíteniük a képzés folyamán. BA-szinten a tavaszi félévben (30 óra gyakorlat), MA-szinten az őszi félévben (100 óra gyakorlat) hirdetjük meg a kurzust.

A Vizuális kultúratudomány mesterszak gyakorlati helyek
A Vizuális kultúratudomány MA képzésen elsősorban elméleti és történeti ismereteket, valamint elemzési készségeket szerezhetnek a hallgatók, de emellett fontosnak érezzük, hogy a film és a vizuális kultúra gyakorlati területein is kipróbálhassák magukat. A képzés végzős hallgatói egy féléven át külső helyszínen végeznek gyakorlati munkát. A cél az, hogy a hallgatók szakmai ismeretségeket köthessenek és lehetőséget kapjanak a televíziós munka, újságírás, szerkesztőségi feladatok stb. megismerésére. Minden másodéves hallgatónak egy intézményt kell választania, ahol gyakornokként fog dolgozni az első félév során az előre egyeztetett (intézmény specifikusan meghatározott) időtartamban. A választható intézményekről évfolyam tájékoztatón adunk információt a félév elején. A kurzus teljesítését a szakmai gyakorlat Teljesítési lapjának bemutatásával lehet igazolni, melyet legkésőbb december 15-én le kell adni. A szakmai gyakorlat elkezdésének a feltétele a Választó lap kitöltése és leadása legkésőbb szeptember 25-ig a tanszéken Tóth Zoltánnak. A tanszéki elbírálást követően a hallgató vállalja, hogy felveszi a kapcsolatot a szakmai felelősével.

Filmelmélet és filmtörténet szakirány - gyakorlati helyek


 


A Filmelmélet és filmtörténet szakirányon elsősorban elméleti és történeti ismereteket, valamint elemzési készségeket szerezhetnek a hallgatók, de emellett fontosnak érezzük, hogy a film és a vizuális kultúra gyakorlati területein is kipróbálhassák magukat. A képzés végzős hallgatói egy féléven át külső helyszínen végeznek gyakorlati munkát. A cél az, hogy a hallgatók szakmai ismeretségeket köthessenek és lehetőséget kapjanak a televíziós munka, újságírás, szerkesztőségi feladatok stb. megismerésére. Minden harmadéves, fő szakos filmes hallgatónak egy intézményt kell választania, ahol gyakornokként fog dolgozni a második félév során az előre egyeztetett (intézmény specifikusan meghatározott) időtartamban. A kurzus teljesítését a szakmai gyakorlat Teljesítési lapjának bemutatásával lehet igazolni, melyet legkésőbb május 15-én le kell adni. A szakmai gyakorlat elkezdésének a feltétele a Választó lap kitöltése és leadása legkésőbb február 15-ig a tanszéken, valamint a filmes órák átlagának e-mail-ben való elküldése Tóth Zoltánnak. A tanszéki elbírálást követően a hallgató vállalja, hogy felveszi a kapcsolatot a szakmai felelősével.

Letölthető dokumentumok:

 

Témaválasztólap

Teljesítési lap

wordpress website design